300 g store kartofler
1 dåse tun i vand
4 forårsløg
2 spsk. hakket persille
lidt citronsaft
salt & peber
1 spsk. hvedemel
olivenolie
Stærk rød sovs
1 chili
6 soltørrede tomater
½ dl tomatpure
Salat
Saften af ½ citron
1 tsk. tahini
1 fed knust hvidløg
2 tsk. sesamolie
300 g grøn salat
(evt. en håndfuld edamame-bønner)
Tilberedning
Bring de melede kartofler i kog, til de kan moses, og rør med tun, finthakkede forårsløg, hakket persille, citronsaft, forårsløg, persille, salt og peber. Drys hænderne med mel, så du kan forme små flade frikadeller. Steg dem i olie. Lav sovsen ved at blende chili, soltørrede tomater, hvidløg, tomatpure, salt og peber til en grov masse. Bønnerne koges, salaten skylles, og dressingen røres jævn af citron, tahini, hvidløg og sesamolie. Den blandes med bønnerne, hældes over salaten og serveres med de varme tunfrikadeller og den stærke røde sovs.