Fiskefrikadeller
med cremet ærtesalat og kartofler
Kilde: I FORM
Vores bedømmelse:
2 personer
Ærtesalat
125 g ekstrafine ærter
100 g skyr
½ spsk. koldpresset olivenolie
½ fed hvidløg
½ spsk. citronsaft
¼ tsk. akaciehonning
salt og peber
½ lille bdt. kruspersille
1 forårsløg
350 g sukkerærter
Fiskefars
200 g hvid mager fisk
½ æg
1 spsk. hvedemel
½ spsk. minimælk
½ skalotteløg
rapskimolie
Tilbehør
400 g små kartofler
Tilberedning
Læg først ærterne til optøning.
Rør så skyr (eller fromage fra is) med olie, frisk revet hvidløg, friskpresset citronsaft og honning, og smag til med salt og friskkværnet peber. Kom finthakket persille, ærter, snittede forårsløg og sukkersnaps i. Smag nu salaten til, og stil den i køleskabet.
Rør hakket fisk med æg, mel, mælk og revet løg, og stil farsen på køl ca.10min. Alternativt kan du købe en færdig fiskefars, helst uden spæk. Form deller, og steg dem gyldne på begge sider ved middelvarme i lidt rapskimolie.
Skrub og kog kartoflerne møre.
Anret ærtesalat med fiskefrikadeller og kartofler.