250 g torsk/lyssejfilet
½ tsk salt
½ æg
1 ½ spsk piskefløde
1 spsk kartoffelmel
25 g revet skalotteløg
1 nip cayennepeber
rapsolie til stegning
Remo-salsa
75 g blomkål
40 g gulerod
35 g agurk
1½ spsk fromage frais
½ tsk dijonsennep
½ tsk karry
½ spsk frisk estragon
salt og peber
5 gode hvedeboller
romaine salatblade
Tilberedning
Blend fisken med salt i en foodprocessor, til massen er jævn. Rør de øvrige ingredienser til farsen i, og lad den hvile ca. ½ time i køleskab. Form farsen til mindre deller med en spiseske, som du løbende dypper i stegeolien. Steg dem på begge sider i olie ved middel varme, til de er gyldne og faste, ca. 15 min. i alt.
Skær blomkålen i bittesmå buketter, brug også lidt af stokken. Skær også guleroden og den udkernede agurk i bittesmå terninger, bland med de øvrige salsa-ingredienser og smag til.
Ved serveringen: Læg fiskedeller i bollerne med salat og salsa imellem.
Tip
Du kan også servere på rugbrød i stedet for i boller.