400 g tomater
4 fed hvidløg
4-6 cm ingefær
4 dråber jordnøddeolie
4 spsk. rød thaikarry
1 dl kokos mælk light
salt og peber
200 g hellefiskefilet
citron
4 dråber olivenolie
frisk koriander
»jomfru i det grønne«
(nigellafrø)
Tilbehør
40 g (rå vægt) kogt ris
200 g rød peberfrugt
200 g broccolibuket
2 forårsløg
Tilberedning
Begynd med tomaterne, som halveres og bages i ovnen ved 200° i 10 min. Steg hakket hvidløg og ingefær i olie, og tilsæt karry. Når det er kogt ud og jævnt, hældes kokosmælk ved. Lad det koge ind, og smag til med salt og peber. Hæld så karryblandingen over tomaterne, og stil tilbage i ovnen ved 160° i 15 min. Læg nu fisken over, og dryp med salt, peber, citronsaft og olie. Stil det hele i ovnen ved 200° i 6 min. Server med kogte ris, der er blandet med peberfrugt, broccoli og forårsløg i mundrette stykker. Drys retten med frisk koriander og jomfru i det grønne, og server.