350 g mørksej-filet (el. lyssej el. torsk)
½ dåse hakkede, flåede tomater (el. friske store tomater i sæsonen, skoldet og flået)
1-2 røde og gule peberfrugter
100 g skalotteløg
3 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
¼ tsk safrantråde
2 laurbærblade
1½ dl friskpresset appelsinsaft
½ tsk sukker
salt og peber
Hak løg og hvidløg. Steg det i olie med krydderier nogle minutter. Tilsæt flåede tomater, appelsinsaft, sukker, salt og peber. Lad retten simre under låg i ca. ½ time. Skær peberfrugter i fine strimler og fisken i stykker på ca. 5x5 cm. Tilsæt peberfrugt og lad dem simre ca. 5 minutter. Smag til. Tilsæt fisken og lad den simre meget forsigtigt ca. 5 minutter.
Gremolata: Hak hvidløg og persille meget fint og bland med fintreven appelsinskal. Et stænk god olivenolie på toppen ved serveringen er ikke af vejen. Server ris eller hvedebrød til.