8 store jomfruhummere
1 tsk. olivenolie
salt og peber
300 g broccolibuketter
1 citron
1 tsk pesto:
Basilikum pesto
2 dl basilikumblade
1 fed hvidløg
30 g pinjekekerner
2 tsk. olivenolie
saften af ½ - 1 citron
salt og peber
Tilbehør
100 g groft brød
Tilberedning
Flæk jomfruhummerne på langs, og læg dem i et ovnfast fad med skærefladen opad. Dryp olie på, og drys med salt og peber. Stil fadet i ovnen ved 225° i 3-4 min, til du kan se, at kødet er fast og hvidt, men ikke tørt. Damp broccoli buketter kort. Blend basilikum med hvidløg, olivenolie og pinjekerner og smag til med citronsaft, salt og peber. Anret nu jomfruhummere på en tallerken med broccoli, og dryp med basilikumpesto. Server citronbåde og evt. brød til.