Wokstegte blæksprutter
med karry og dampede asparges
Kilde: Føtex
Vores bedømmelse:
2 personer
200 g blæksprutter
250 g grønne asparges
delt i 2-3 stykker
150 g sugarsnaps
1 tsk. rød karrypasta
1 tsk. finthakket hvidløg
1 laurbærblad
1 stængel citrongræs,
delt i 2-3 stykker
3 forårsløg i skrå skiver (med det grønne)
1-2 spsk. limesaft
1-2 spsk. fiskesauce
¼ ds. kokosmælk
ca. ½ tsk. sukker
1-2 spsk. olie
Tilbehør
kogte ægnudler
friske basilikumblade
Tilberedning
Tø blæksprutterne op, lad dem dryppe af og skær dem på langs i 4-5 strimler. Stil dem til side. Damp aspargesene i 2 minutter, tilsæt dernæst sugarsnaps og lad begge dele dampe ca. 3 minutter mere. Opvarm imens olien i en stor wok og steg karrypasta, hvidløg, laurbærblade og citrongræs 1 minut heri under omrøring, tilsæt dernæst forårsløg og lad dem stege med et øjeblik. Kom blækspruttestrimlerne i og lad dem stege 2-3 minutter sammen med limesaft og fiskesauce. Skru ned for blusset og hæld kokosmælken i. Lad blandingen nå til kogepunktet og smag til med limesaft, fiskesauce og sukker. Anret på fad, drys med basilikumblade og server straks sammen med de dampede , grøntsager og kogte nudler.