FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Bulgursalat
med masser af sommergrønt

Kilde: Suveræne Succes'er

Vores bedømmelse:

2 personer


50 g grov bulgur
150 g (½) aubergine
150 g (1) gul peber
1 lille nip stødt nellike
1½ spsk olivenolie
½ finthakket fed hvidløg
75 g sukkerærter
(eller 500 g ærter i bælg)
125 g cherrytomater
50 g (2) forårsløg
1 spsk friskpresset
citronsaft
1 håndfuld grofthakket
persille og/eller dild
1 lille nip cayennepeber
salt

Tilberedning

Overhæld bulguren med kogende vand og lad den trække under låg i ½ time. Afdryp i en finmasket sigte og afkøl. Skær aubergine og peberfrugter i terninger på ca. 1 x 1 cm og steg dem med nellike i olien på en pande ved middelstærk varme i ca. 20 minutter, til de er bløde, møre og gyldne. Tilsæt hvidløg de sidste minutter. Vend undervejs. Afkøl grøntsagsblandingen. Hak sukkerærterne eller bælg de grønne ærter. Skær cherrytomaterne i kvarter og hak forårsløg fint. Ved serveringen: Vend det hele sammen og smag til.

Du kan bruge alle slags grøntsager til denne salat – brug det du har i køleskabet. Charmen ved denne salat er de mange grøntsager i forhold til bulguren. Den er flot at se på og god som buffet-ret.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer



Carina     2011-05-12 12:46:29

Smager og mætter fantastisk!



Katrine     2011-05-12 14:29:31

Dejligt at høre. Ja, den er rigtig god, og man kan variere den efter årstiden og hvad man lige har i køleskabet.