500 g bagekartofler
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 tsk tørret oregano
200 g (2 små) peberfrugter i forskellige farver
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
salt og peber
25 g sorte oliven
(helst græske kalamata-oliven med sten)
40 g fetaost
evt. bredbladet persille
Tilberedning
Kartoflerne med skræl halveres på langs og skæres i smalle både på den lange led. De lægges i et ildfast fad og blandes med olie, citronsaft, salt, peber og oregano. Bages ved 230° varmluft, til de er gyldne, 20-25 min. afhængigt af kartoflernes størrelse. Vend dem forsigtigt undervejs. Peberfrugterne udkernes og skæres hver i tykke strimler. Bland dem med olie, hakket hvidløg, salt og peber. De bages samtidig med kartoflerne i et andet ildfast fad i ca. 25 minutter. De skal være let brændte og bagte. Vend også i dem undervejs. Når kartoflerne og peberfrugterne er afkølede, vendes de forsigtigt sammen i et fad. Fetaen skæres i tynde flager eller smuldres over. På denne måde fordeles den salte smag i hele salaten. Oliven lægges på til sidst.
Har du prøvet opskriften?
Bedømmelser og kommentarer
Sussie Skjødt 2011-12-14 22:28:37
Super lækker
Angelique Amby 2018-02-01 23:13:25
Smager himmelsk
Resum 2018-04-24 18:05:29
Lene 2018-06-15 13:11:57
Det mest lækre tilbehør til al slags kød, især oksekød!
Vi elsker især peberfrugterne, laver altid ekstra, men aldrig nok😊
Grace Nyborg 2019-07-12 18:13:05
Overvældende lækker♥️
Lidt skøn rustik og egner sig også fortrinligt
til en side - dish⭐️
E 2021-03-11 10:42:35
poop
Martin Lynge 2021-04-01 17:57:25
Suverænt
Lisbeth Pedersen 2024-09-02 22:20:36
Bo Schäffer 2016-10-04 12:54:00
lone dahl 2016-11-26 17:21:59
mega god salat. Smager godt
sigrid 2016-11-26 17:23:28
Lækker salat
pernille 2017-03-04 17:21:16
mega godt
Susanne 2017-06-04 14:32:19
Aida 2015-05-25 16:11:06
Medina 2016-03-25 18:08:13
aids 2016-05-31 17:53:12
TOTALT GOD DEN BEDSTE JEG HAR SMAGT SPISER DEN HELE TIDEN
Susanne 2016-09-28 11:07:02
Jeg har lavet denne scoresalat et hav af gange og hver eneste gang scorer den!
Den er så lækker og let at lave - kan forberedes dagen før man skal have gæster (dog skal kartoflerne først skæres ud lige før de skal i ovnen).
Kan anbefales på det varmeste!