150 g udblødte kikærter (udblødes natten over)
4 dl bouillon
200 g persillerod eller selleriknold
100 g rucola
4 tsk. citronsaft
4 spsk. pesto af:
4 tsk. olivenolie
2 dl basilikum-blade
salt og peber
evt. lidt vand
evt. lidt bouillon
20 g pinjekerner
20 g parmesan i flager
Tilberedning
Kog de udblødte kikærter i frisk vand, til de er møre. Du kan vælge at udbløde en stor portion kikærter og fryse dem ned i mindre portioner. Det giver kortere kogetid. Regn med 35-45 min. Ærterne får mest smag; hvis du koger dem i bouillon, men vand med salt kan også sagtens gøre det. Skræl persilleroden, og skær den i terninger på størrelse med kikærterne. Kog persillerod de sidste 3 min. med kikærterne. Hæld koldt vand på, og dræn så. Bland med citronsaft og pesto af blendet olie, basilikum, pinjekerner, salt og peber. Lige til sidst vendes rucola i. Slut af med lidt revne parmesanflager.