500 g blomkål
10 g olie
100 g løg
6 dl grønsagsbouillon
4 dl letmælk
2 tsk. majsstivelse
salt og peber
200 g pillede rejer
1 dl hakket frisk persille
Tilbehør
100 g groft brød
Tilberedning
Tag de grønne blade af blomkålen, og skær den midterste tykke stok væk. Skær resten i mindre stykker, og tag de 250 gram fra, du skal bruge til retten.Pil og hak løg. Kom olie i en stor gryde, og kom løget ved. Steg, til det er glasklart. Kom blomkålen ved, og hold lav varme. Ryst grundigt grønsagerne rundt, og hæld så bouillon ved. Lad det koge i 20 min., til det er meget mørt. Tag gryden af varmen, og blend grønsagerne med en stavblender, til massen er helt jævn. Smag til med salt og peber. Rør mælk og majsstivelse sammen, og tilsæt. Lad det koge igennem. Kom rejer i til sidst, og pynt med hakket persille. Spis brød til.