500 g hokkaido eller græskar
6 dl grønsags-
bouillon eller vand
½ gult løg
½ fed hvidløg
2 skiver ingefær
½ rød chili
½ lille buket frisk timian
1 øko-appelsin
1 spsk. olivenolie
¼ lille selleriknold
lidt græskarkerner
salt og peber
Tilbehør
4 skiver grovbrød
Tilberedning
Del græskarret, fjern kerner og skræl, og skær kødet i tern. Læg dem i en gryde, og hæld bouillon eller vand over. Hak løg og hvidløg, og skær ingefær i skiver. Halver chilien, fjern kernerne. Bind timian i et bundt. Kom det hele ved suppen på en gang, og lad den simre i 30 minutter. Pres appelsinerne, og riv skallen. Kom saften fra appelsiner i suppen, og smag til med revet skal. Blend til sidst suppen med olie, og smag til med salt og peber. Skær sellerien i små tern, gnid dem med lidt ekstra olie, salt og peber. Rist dem på panden, og kom dem oven på suppen ved servering sammen med lidt græskarkerner.
Spis brød til.
Tip
Vil du have mere fylde i suppen, kan du tilføje en skrællet bagekartoffel i tern fra starten.