ca. 1 kg hokkaido-græskar
100 g løg
5 dl grøntsagsbouillon
50 g frisk babyspinat
2 tsk frisk citronsaft
cayennepeber og salt
Karamelliserede kerner
10 g græskarkerner
(tørrede fra pose)
½ tsk honning
½ tsk tamari eller soyasauce
Tilberedning
Skær græskarret i halve, fjern kerner og skær skrællen af. Skær kødet i mindre stykker. Hak løget og kom det og græskar i en gryde sammen med bouillonen og lad det simre under låg, til de er møre, ca. ½ time. Blend suppen med en stavblender.
Rist græskarkernerne på en tør, medium varm pande, til de er gyldne. Tag panden af varmen, tilsæt honning og tamari, vend det hurtigt rundt og hæld kernerne på bagepapir i et lag.
Tilbage til suppen: Kom den skyllede og afdryppede spinat i suppen og tilsæt evt. mere bouillon, hvis du synes, suppen er for tyk. Tilsæt citronsaft, salt og cayennepeber og smag suppen til. Den må gerne være lidt stærk. Varm suppen igennem, anret suppen portionsvis i glas, kopper eller skåle og drys med græskarkernerne.