FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Thai-jordskoksuppe
med rød karry og citrongræs

Kilde: Suveræne Succes'er

Vores bedømmelse:

2 personer


75 g skalotteløg
350 g jordskokker
1 lille knust fed hvidløg
1 tsk revet frisk ingefær
1 tsk smagsneutral olie
lidt vand
1 tsk rød karrypasta
1 stængel citrongræs
3 dl grøntsagsbouillon
½ lille dåse (165 ml)
kokosmælk light
2 tsk frisk limesaft
hakket koriander til pynt
salt

Tilberedning

Pil løgene og hak dem. Skær de store sideknoide af jordskokkerne og rens dem separat, kasser mindre sideknolde. Skræl jordskokkerne med en urtekniv og skær dem i mindre stykker. Læg dem i vand med citron eller lidt eddike, så de ikke bliver brune. Steg løg, hvidløg og ingefær i olien under omrøring, tilsæt lidt vand, så det ikke brænder på. Tilsæt jordskokker og karrypasta. Skær citrongræsstænglerne igennem på langs, tilsæt dem sammen med bouillonen og tag dem op inden serveringen. Lad det simre under låg, til jordskokkerne er møre, ca. 30 minutter. Blend med en stavblender eller i en foodprocessor, tilsæt kokosmælk, limesaft og salt og smag suppen til. Varm suppen igennem, anret portionsvis i glas, kopper eller skåle og pynt med koriander.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer