375 g jordskokker
evt. 1 spsk. god urtebouillon
1 tsk rapskimolie
1 dl varm mælk
½ tsk salt
peber
Pesto
½ bdt. persille
(krus- el. bredbladet)
svarende til 2 spsk.
ultrafinthakket
1 tsk af din bedste olivenolie
Tilbehør
rugbrød
Tilberedning
Skrub jordskokkerne, skær dem i skiver, og læg dem i en gryde. Hæld olie og drys salt over dem, og hæld en liter kogende vand over. Evt. urtebouillon. Kog jordskokkerne møre, ca. 10-15 min. Blend med varm mælk, og smag til med salt og peber. Bland persille og olie til pestoen, og krydr med en anelse salt og peber. Hæld den skoldhede suppe på glas eller i kopper, og dryp med persillepestoen.
Tilbehør
Ristet groft rugbrød, evt. i tern og ristet på en tør pande. Eller lunt lyst groft brød.