2 tsk. olivenolie
2 løg
4 fed hvidløg
400 g udblødte butterbeans
150 g kartofler
6 dl grønsagsbouillon
salt og peber
4 tsk. pesto
Tilbehør
100 g groft brød
Tilberedning
Kog de udblødte bønner i rent vand i 40 min. Hæld vandet fra. Pil og hak løg og hvidløg, steg det i olie, og tag det af varmen. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kom bønner, kartoffel og bouillon i gryden med løg, og tænd igen. Lad det hele koge under låg i 20 min., til kartoffelstykker og bønner er møre. Kom halvdelen af pestoen i gryden, og blend det hele til en cremet suppe. Server suppen med en teskefuld pesto på toppen og groft brød til.
NB!
Butterbeans fås udblødte på dåse. Du kan også selv udbløde tørrede bønner natten over. Gør du det, skal du bruge 150 g i tørret vægt.