350 g bagekartofler
4 fed hvidløg
3 citronblade
½ spsk smagsneutral olie
ca. 4½ dl god grøntsagsboullion
1 tsk friskpresset
limesaft
½ potte frisk koriander
(eller ¼ bdt)
ca. 1 grøn chili
Tilberedning
Skær kartofler i grove stykker, hak hvidløg groft, hak hele chili fint, skær citronblade i strimler. Steg alt i olie et par minutter. Tilsæt vand og boullionpulver. Lad suppen simre under låg i ½ time . Blend den (nemmest med stavblender direkte i gryden) og tilsæt limesaft og hakket koriander.
Smag til. Server med pitabrød.
Chilistyrken
Denne suppe må gerne rive lidt af chili. Men det er svært at angive mængden, da chili varierer meget i styrke. Brug hele chilifrugten, hvis hvis den er meget mild.
Har du prøvet opskriften?
Bedømmelser og kommentarer
Christina 2011-07-19 13:42:00
Den er fanstastisk, specielt hvis man dropper det der koriander (som jeg ikke kan lide). jeg brugte citrongræs i stedet for citronblad (fordi jeg har citrongræs i fryseren). Suppler evt. med ristet bacon.