2 dl havregryn
2 dl vand
2 dl skummetmælk
lidt havsalt
½ stang vanille
1 æg
½ tsk. rapsolie
Æble-pære-kompot
125 g æbler i tern
125 g pærer i tern
saften af 1 limefrugt
½ spsk. æbleeddike
½ stang vanille
½ tsk friskrevet ingefær
40 g rørsukker
Revet skal af 1 øko lime
(riv skallen, før du presser saften til kompotten)
Tilberedning
Læg havregrynene i blød i vandet natten over. Kog grøden med vanillekorn, salt og mælk i ca. 1 min. under omrøring. Lad grøden afkøle, og stil den på køl.
Bland nu tern af æbler og pærer med limesaft, æbleeddike, vanillekorn, ingefær, sukker og det tomme vanillehylster. Lun massen i en gryde på komfurets laveste blus i 30 min.
Si siruppen fra frugtkompotten, og rør kompotten med limeskalIen.
Rør havregrøden sammen med æggene. Form nu kager af havregrøden, og steg dem ved middelvarme i olie på en slip let-pande i et par minutter på hver side. Anret kagerne med frugtkompot, og dryp æblesirup over.
NB
Denne ret smager godt, men den tager lang tid at lave.