FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Stegt havregrød
med æble-pære kompot

Kilde: I FORM

Vores bedømmelse:

2 personer


2 dl havregryn
2 dl vand
2 dl skummetmælk
lidt havsalt
½ stang vanille
1 æg
½ tsk. rapsolie

Æble-pære-kompot

125 g æbler i tern
125 g pærer i tern
saften af 1 limefrugt
½ spsk. æbleeddike
½ stang vanille
½ tsk friskrevet ingefær
40 g rørsukker

Revet skal af 1 øko lime
(riv skallen, før du presser saften til kompotten)

Tilberedning

Læg havregrynene i blød i vandet natten over. Kog grøden med vanillekorn, salt og mælk i ca. 1 min. under omrøring. Lad grøden afkøle, og stil den på køl.
Bland nu tern af æbler og pærer med limesaft, æbleeddike, vanillekorn, ingefær, sukker og det tomme vanillehylster. Lun massen i en gryde på komfurets laveste blus i 30 min.
Si siruppen fra frugtkompotten, og rør kompotten med limeskalIen.
Rør havregrøden sammen med æggene. Form nu kager af havregrøden, og steg dem ved middelvarme i olie på en slip let-pande i et par minutter på hver side. Anret kagerne med frugtkompot, og dryp æblesirup over.

NB

Denne ret smager godt, men den tager lang tid at lave.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer