FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Langtidshævet brød med havregryn

Kilde: Suveræne Succes'er

Vores bedømmelse:

10 personer


15 g gær
2 dl durummel
1 spsk. salt
3 dl vand
2 dl A38
4 dl havregryn
2½ dl sigtemel
10 dl durummel
1 spsk. olivenolie
½ æg
1 dl havregryn

Tilberedning

Rør gæren ud i 1 dl lunkent vand, og tilsæt saltet. Rør de 2 dl durummel ud i gæren, og dæk med plastfilm, som der prikkes hul på. Lad den grødagtige masse stå et døgns tid, og tilsæt dernæst resten af vandet, A38, havregryn og sigtemel. Tilsæt til sidst resten af durummelet lidt ad gangen, og ælt olien i, så dejen bliver smidig. Stil den i en skål i køleskabet natten over, og del så dejen i 20 lige store stykker, der anbringes i en lille smurt bradepande på 20 x 30 cm. Lad dejen hæve 30 min, så bollerne trykker hinanden og danner et stort brød. Stil brødet i en ovn, der er forvarmet til 250°. Lad det danne skorpe i 10 min, og skru så ned til 180°, og bag brødet i 25-30 min, til det er gyldent og lyder hult, når du banker på det. Brødet pensles 15 min før det er færdigt, med ½ æg og drysses med 1 dl havregryn.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer