½ liter vand
12 g gær
1 dl yoghurt naturel
1 tsk sukker
1 spsk salt
300 g rugmel
400 g hvedemel
Tilberedning
Opløs gæren i koldt vand, tilsæt yoghurt, sukker, salt og mel og rør sammen. Stil dejen tildækket i køleskab til næste dag. Slå ikke dejen ned, men sæt boller af dejen af – på en plade med bagepapir – med en spiseske, som løbende dyppes i vand. Bag bollerne i ca. 20 minutter i varmluftovn ved 180° midt i ovnen, sæt en bradepande med vand nederst i ovnen, så bollerne ”fluffer” op. Hvis du bager dejen som et brød i form, skal der ikke vand i bunden.
Tip
Du kan også vælge at bage dejen i en form, hvis du hellere vil have brød end boller.
Har du prøvet opskriften?
Bedømmelser og kommentarer
Michael 2011-02-19 23:45:45
Rigig lækre og svampede boller, men det skal kun være 1 (og ikke halvanden) spsk. salt - eller bliver de alt for salte!
Katrine 2011-02-20 09:56:17
Tak for det Michael, jeg har rettet det i opskriften.