Karryhummus-pitabrød
med tandooriløg og frisk spinat
Kilde: Suveræne Succes'er
Vores bedømmelse:
2 personer
Karryhummus (nok til 4 pers)
200 g tørrede kikærter
3 pillede fed hvidløg
3 laurbærblade
ca. 1 dl vand
1 finthakket/presset
fed hvidløg
4 tsk friskpresset
citronsaft
1 spskkarry
2 tsk stødt spidskommen
salt og peber
Tandoori-løg (2 pers)
200 g løg
4 tsk smagsneutral olie
4 tsk tandoori masala
krydderi
salt
60 g spæde spinatblade
2 pitabrød
(eller grove sandwich-boller)
Tilberedning
Læg bønnerne i vand natten over. Hæld udblødningsvandet fra og kog bønnerne i nyt, usaltet vand med hvidløg og laurbærblade, til de er helt bløde og møre, ca. 1 ½ time. Tag krydderierne op og blend ærter og de kogte hvidløg med ca. 1 dl nyt vand i en foodprocessor til en ensartet creme. Smag til med citronsaft og krydderier. Pil løget og skær det i smalle både på langs og rist dem i olien på en pande ved middelhøj varme sammen med tandoori og salt, til de er gyldne og bløde, ca. 15 minutter, krydr med salt og peber. Skær toppen af brødet og fyld det med spinat, hummus og løg.
Det tager lang tid at udbløde og koge kikærter, men det smager bedre end fra dåse. Lav en stor portion til køleskabet nu du er i gang.
Har du prøvet opskriften?
Bedømmelser og kommentarer
Ellen Sofie 2011-05-30 15:37:24
Elsker karryhumumsen!!
Bruger den til sandwich og som dip
Har ikke lige prøvet løgene, men det lyder også rigtig lækkert!