250 g mørk chokolade
250 g lyst rørsukker
1 rød chili
1 stang vanille
125 g usaltet smør
125 g nøddeolie (hassel, valnød el. macadamia)
8 æg
Drys
2 spsk. appelsinskal
Topping
blåbær, jordbær el. hindbær (frosne)
lidt sukker
fromage frais
citronmelisse el. mynte.
Tilberedning
Smelt chokoladen langsomt i en gryde, og tilsæt halvdelen af sukkeret. Hak chilien ultrafint, fjern vanillekornene fra stangen, og kom dem i gryden sammen med smør og olie. Lad massen køle af. Skil æggehviderne fra æggeblommerne i en anden skål, og pisk dem halvstive. Kom resten af sukkeret i, og pisk videre, indtil æggehviderne bliver helt stive. Rør æggeblommerne i chokolademassen. Vend æggehvider og chokolademasse sammen, og hæld det i en ovnfast form - enten oval eller rund. Bag kagen ved ’90° i 45 min. Afkøl kagen godt, inden du skærer den ud - ideelt set bages kagen, dagen før den skal serveres, så chilien får rigeligt med tid til at afgive sin smag. Riv en smule appelsinskal på toppen af kagen som pynt.
Topping
Blend frosne blåbær, jordbær eller hindbær med lidt sukker, og si massen. Server til kagen med fromage frais og citronmelisse el. mynte.