FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Marengs med blandede bær

Kilde: I FORM

Vores bedømmelse:

4 personer


8 pasteuriserede
æggehvider
300 g lyst rørsukker

Creme

2 dl fromage frais
1 tsk. fint rørsukker
Korn fra ½ stang vanille
Revet skal fra 1 ubehandlet appelsin

Topping

400 g blandede bær
40 g hasselnødder
Lidt mynte

1 øko appelsin (julienner)
Korn fra 1/3 stang vanille
1 spsk. akaciehonning

Tilberedning

Varm ovnen op til 150°. Pisk nu æggehviderne halvstive, kom sukkeret i, og pisk videre ved højeste hastighed, indtil sukkeret er opløst, og hviderne står stift i skålen. Læg bagepapir ud på en bageplade, og hæld æggehviderne ud - i en stor portion eller i fire portioner. Bag nu ved 150° i en time, lidt mindre hvis du laver portioner, til marengsen er sprød udenpå.
Lav topping ved at vende appelsinjulienner i en gryde med honning og vanille. Tages op og lægges på bagepapir, når de bliver lidt klistrede.

Beklæd marengsen med creme af fromage frais, sukker, vanille og appelsinskal, og put blandede bær, fx blåbær. hindbær og brombær, ovenpå. Rist nødder let. og hak dem groft. Pynt med appelsin og mynte.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer