FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Blåbærtærte
med chokolade & mascarpone

Kilde: Føtex

Vores bedømmelse:

8 personer


Tærtebund

100 g smuttede mandler
150 g hvedemel
75 g flormelis
125 g smør
1 æg
100 g hakket
mørk chokolade

Mascarponecreme

250 g mascarpone
1 V2 dl piskefløde
1 spsk. vanillesukker
1 ps. blåbær
flormelis

Tilberedning

Findel mandlerne i en hakker eller foodprocessor. Bland med mel og flormelis. Smuldr smørret i blandingen og saml hurtigt dejen med æg. Læg tærtedejen i køleskabet ca. 30 minutter, rul den ud og læg den i en tærteform. Dæk tærtebunden med bagepapir og fyld op med tørrede bønner, linser eller kikærter, så siderne holdes på plads under bagningen. Bag tærtebunden 15 minutter ved 175°C. Fjern papir og bønner og bag endnu 5-10 minutter, til den er sprød og gylden. Drys straks med hakket chokolade, så det smelter, og fordel den smeltede chokolade med en bagepensel. Lad tærtebunden køle helt af til chokoladen er stivnet. Pisk mascarpone, fløde og vanillesukker luftigt og cremet. Kom cremen i tærtebunden og fordel blåbærrene oven på. Drys med flormelis og server.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer