150 g mørk chokolade (ca. 70%)
1 spsk. frysetørret kaffe
1 spsk. vand
1 spsk. kahlua
Korn fra ½ stang vanille
8 past. æggehvider (skal have stuetemperatur inden piskning)
60 g lyst rørsukker
Låg
200 g frosne solbær
2 spsk. fint rørsukker
Korn fra ½ stang vanille
Topping
Julienner fra 1 øko appelsin
Korn fra 1/3 stang vanille
1 spsk. akaciehonning
Tilberedning
Hak chokoladen og smelt den nænsomt i vandbad. Pisk med let hånd blandingen af kaffe, kogende vand, likør og vanillekorn i. Pisk æggehviderne halvstive, kom sukkeret i, og pisk videre, til de er helt stive. Bland de to blandinger godt, fold med en dejskraber, til massen er ensartet. Hæld moussen i glas, og stil på køl i ca.4 timer. Blend halvoptøede solbær med sukker og vanille, og hæld gennem si, og stil på køl. Lav topping ved at vende appelsinjulienner fra appelsinskal i gryde med honning og vanille. Tages op og lægges på bagepapir, når de bliver lidt klistrede. Inden servering hældes et solbærlåg over moussen. Pynt med afkølet appelsinjulienne.