6 past. æggehvider
360 g sukker
1½ tsk. vanillesukker
Overtræk
300 g mørk chokolade (70-85% kakao)
Evt. revet kokos
el. hakkede nødder på toppen
Tilberedning
Skær marcipanen i tynde skiver og bag dem i ovnen på 170° i ca. 7 minutter.
Pisk æggehviderne meget stive. Sukkeret tilsættes langsomt sammen med vanillen. Fyldet sættes på de kolde bunde med en sprøjtepose med stjernetyld.
(Det er ret vigtigt, at du bruger en sprøjtepose, da flødebollerne bliver meget flade, hvis du blot bruger en frysepose med hul i).
Flødebollerne varmes derefter i 5 min. ved 150° (så bliver fyldet lidt fastere, så det kan overtrækkes).
Overtrækschokoladen smeltes og duppes på flødebollerne med en pensel. Stil dem på køl i køleskabet i en times tid.
Har du prøvet opskriften?
Bedømmelser og kommentarer
Pernille 2010-03-18 23:45:04
Åååh, de blev altså gode! Skal lave dem igen meget, meget snart! Denne gang skal jeg dog være lidt mindre grådig med fyldet - jeg fik \"åben bund\" på de fleste af flødebollerne, fordi fyldet gik lidt udover marcipanbunden.. tsk tsk! Tror også jeg vil eksperimentere med at lave nødde/karamel bund!