Kilde: Mig (insp. af bogen "Cheese cakes & other tarts")
Vores bedømmelse:
4 personer
Mandelbund
75 g hvedemel
75 g mandler
3 spsk sukker
5 spsk rapsolie
evt. 1 tsk kanel
Fyld
115 g hytteost (el. mager ricotta)
230 g yoghurt naturel
50 g rørsukker
1 spsk hvedemel
1 æg
2 æggehvider
1 stang vanille
revet skal fra 1 økocitron
Topping
300 g blandede friske bær
(fx. jordbær, blåbær, hindbær)
evt. lidt mynteblade
1 spsk rørsukker
Tilberedning
Forvarm ovnen til 175°C. Blend ingredienserne til bunden, indtil konsistensen er fine krummer. Pres ned i bunden og siderne af en (23 cm) springform. Bag i 15-20 min, og afkøl fuldstændig. Skru ovnen ned til 150°C.
Bland hytteosten og yoghurten godt med en håndmixer i mindst 1 min. Tilføj sukker, mel, æg, æggehvider og vanillekorn lidt af gangen, og rør indtil det er jævnt.
Hæld fyldet ovenpå bunden. Bag indtil toppen føles tør, når man rører let ved den (ca. 60-70 min). Afkøl fuldstændigt.
Kom kagen i en helt lufttæt beholder eller pose og sæt den i køleskabet i min. 8 timer. (Hvis den får lov at stå 24 timer, bliver bunden helt perfekt).
Skær jordbær ud i skiver og igen i halve og bland med de andre bær, sukker og hakket mynte. Rør godt rundt og lad det trække ca. 10 min.
Ved serveringen: Skær din cheese cake ud i kvarte og servér med bærblandingen ovenpå.
Hvorfor er denne version sundere?
Når flødeosten erstattes af hytteost og yoghurt, og kiks og smør i bunden med mandler og olie, reduceres indholdet af usundt mættet fedt betydeligt.
Har du prøvet opskriften?
Bedømmelser og kommentarer
Katrine 2010-02-13 04:16:06
Jeg har lige lavet den - nu står den til afkøling i 8 timer. Kan næsten ikke vente...