8 røde chilier
1 løg
2 fed hvidløg
60 ml fiskesovs
55 g rørsukker
Tilberedning
Hvis du ikke bruger en færdigkøbt version, så start med at hakke alle ingredienserne til chilisaucen i en blender eller food processor. Steg derefter på en non-stick pande over medium varme, indtil det er tykt og brunet.
Rist cashewnødderne - enten i ovn eller på pande til de er gyldne.
Kyllinge-frikadeller
Bland nu 1 spsk af din chilisauce med hakkekød, limeblade i fine strimler samt æggehviden. Form 4 små, flade frikadeller. Opvarm en pande over medium varme, tilsæt olie og frikadeller og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil de er gennemstegte.
Tilsæt nippede sukkerærter i fine strimler, steg videre i 1 min, og rør så basilikum i. Drys med cashewnødder ved servering.
Tips
Chili-saucen er perfekt som grill-marinade til kylling eller bøf.
Friske kaffir-limeblade kan være svære at få fat på, men de giver en helt speciel smag, så prøv hos din lokale grønthandler eller asiatiske købmand.