FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Thai kyllinge-frikadeller
med basilikum og cashewnødder

Kilde: No time to cook

Vores bedømmelse:

2 personer


1 spsk sød chili-sauce
(se opskrift nederst)
350 g hakket kylling
4 friske kaffir lime blade (el. 1 stængel citrongræs)
1 æggehvide
1 spsk olie
100 g sukkerærter
1 dl basilikumblade
1 dl cashewnødder (rå, usaltede)

Sød chili-sauce

8 røde chilier
1 løg
2 fed hvidløg
60 ml fiskesovs
55 g rørsukker

Tilberedning

Hvis du ikke bruger en færdigkøbt version, så start med at hakke alle ingredienserne til chilisaucen i en blender eller food processor. Steg derefter på en non-stick pande over medium varme, indtil det er tykt og brunet.
Rist cashewnødderne - enten i ovn eller på pande til de er gyldne.

Kyllinge-frikadeller

Bland nu 1 spsk af din chilisauce med hakkekød, limeblade i fine strimler samt æggehviden. Form 4 små, flade frikadeller. Opvarm en pande over medium varme, tilsæt olie og frikadeller og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil de er gennemstegte.

Tilsæt nippede sukkerærter i fine strimler, steg videre i 1 min, og rør så basilikum i. Drys med cashewnødder ved servering.

Tips

Chili-saucen er perfekt som grill-marinade til kylling eller bøf.

Friske kaffir-limeblade kan være svære at få fat på, men de giver en helt speciel smag, så prøv hos din lokale grønthandler eller asiatiske købmand.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer