2 x 180 g laksefileter
1 spsk rismel
1 æggehvide
1 tsk fintrevet limeskal
1 stilk citrongræs
3 friske kaffir lime blade
(kan erstattes med en ekstra stilk citrongræs)
1 rød chili
salt og peber
olie til stegning
Tilbehør
limebåde
salatgrønt
dampede grønne asparges
Tilberedning
Kom mayonnaise, wasabi og limesaft i en lille skål, rør godt og sæt til side.
Riv limeskallen, hak citrongræs fint, skær limeblade i fine strimler og udkern og hak chilien.
Skær laksen ud i terninger på 1 cm, og bland med rismel, æggehvide, limeskal, citrongræs, limeblade, chili, salt og peber i en skål og rør rundt. Form blandingen til 4 frikadeller.
Sæt asparges over og damp/kog dem til de er møre, men stadig med bid.
Opvarm en pande over medium varme, tilsæt olie og steg laksefrikadellerne 4 min på hver side, eller indtil de er gennemstegte, uden at blive tørre.
Servér med limebåde, salatgrønt, asparges og wasabi-mayonnaise