300 g sødkartoffel (skrællet)
250 g faste hvide fiskefileter
1 spsk mel
1 lille æg
4 spsk brødkrummer (el. rasp)
1 citron
Tilbehør
2 store håndfulde salatblade
Tip til variation
Lav en dressing af mayonnaise, fromage frais, hakkede cornichon'er og fx. timian
Tilberedning
Forvarm ovnen til 220°C og læg bagepapir på 2 bageplader.
Skær sødkartoffel i 1,5 cm stave, læg dem på bagepladen og dryp med lidt olivenolie. Bag i 30 min og vend dem et par gange undervejs.
Skær i mellemtiden fisken i 15x5 cm stykker. Vend dem i mel, så i pisket æg og til sidst i brødkummerne. Læg dem på den anden bageplade og bag dem i ca. 5-10 min. afhængig af, hvor tykke de er.
Du kan også bare stege dem på panden, mens kartoflerne er i ovnen.
Servér med citronbåde og blandede salatblade.
Tip
Du kan spice opskriften lidt op ved at tilsætte krydderier til brødkummerne.
Prøv med frisk estragon eller timian.