FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Carpaccio af tun, laks og kingfish

Kilde: Dinner Seafood

Vores bedømmelse:

4 personer


100 g frisk sushi-tun
100 g frisk sushi-laks
100 g frisk sushi-kingfish
(el. anden hvid sushifisk)
40 ml limesaft
80 ml citronsaft

Topping til tun

2 cm frisk ingefær (10 g)
30 ml soja sauce

Topping til laks

1 tsk kapers
1 lille skalotteløg
1 tsk frisk hakket dild
20 ml ekstra jomfru olivenolie

Topping til kingfish

½ lille frisk fennikel med top
20 ml ekstra jomfru olivenolie

Tilbehør

Italiensk brød (fx. ciabatta)
Salat af rucola, pinjekerner, parmesan og resten af fenniklen i tynde skiver.

Tilberedning

Pak hvert stykke fisk stramt i film og læg i fryseren 1-2 timer, til den er let fast.

Pak ud og skær i så tynde skiver som muligt. Arrangér på 3 tallerkener; én til hver slags fisk. Dryp limesaft over tunen og citronsaft over laks og kingfish. Dæk til med film og sæt i køleskabet 1 time (ikke længere!)

Bland straks efter soja sauce med fintrevet ingefær i en lille skål og lad det stå og trække, mens fisken er i køleskabet.
Hak fennikel og de tynde blade fra toppen fint og bland med halvdelen af olien i en lille skål.
I en anden skål blandes skyllede kapers med hakket dild, skalotteløg i ultrafine skiver og den anden halvdel af olien.

Hvis du laver en salat til, så forbered den nu.

Dræn overskydende saft fra tallerkerne, og læg evt. fisken over på et serveringsfad.
Si evt soja/ingefær-blandingen (hvis den er trevlet) og dryp den ud over tunen, drys fennikelblandingen ud over kingfish og kapersblandingen over laksen.

Servér med det samme med brød og en grøn salat.

Tips

Køb den mest friske fisk af sushi-kvalitet, du kan få hos fiskehandleren. For selvom citrussaften ændrer på farve og konsistens, er fisken stadig rå, når du spiser den.

Tunen mangler måske lidt pynt, så du kan lægge et par blade fra din salat på (fx. rucola) som pynt.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer