FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Krabbe med wasabi-sushiris,
avocado og brøndkarse

Kilde: Mig (insp. af Harbourside, Auckland NZ)

Vores bedømmelse:

2 personer


3 dl kød fra friskkogte krabbekløer
(taske- el. kongekrabbe)
1 dl sushiris
½ tsk salt (pas på, hvis krabben er kogt i saltet vand)
1 tsk sukker
1 spsk riseddike
(den samme som til sushi)
2 spsk god mayonnaise
1 spsk wasabi-paste
(evt mere - smag til)
1 stor potte brøndkarse
20 stenfri blå druer
1 alm. moden, men fast avocado
(evt. lidt citronsaft)
1 spsk lakserogn
(kan undlades, men er dekorativt)

Tilberedning

Kog krabbekløerne, hvis de ikke er kogte i forvejen, og sæt dem til afkøling.

Kog risene i 5 dl vand ca. 7 min, sluk for varmen, tag låget af og lad dem stå og trække min. 10 min. Opvarm imens i en lille gryde eddike med salt og sukker. Når risen er kogt færdig (smag på den), kommes den over i en skål og eddikeblandingen hældes over lidt af gangen, bland godt, og smag til.

Rør mayonnaisen med wasabi, og smag på den. Den må godt rive lidt, men ikke være for overdøvende i smagen.

Når krabben er kølet lidt af, pilles kødet ud (læg det evt. i en si, hvis det har været frosset, for så er det lidt vådt)
De lune ris blandes nu med mayonnaisen og krabbekødet. (Vurdér hvor meget ris du vil bruge - der må ikke være mere, end der er krabbe)

Skær avocadoen i små tern på ca. ½ cm (dryp evt. med en lille smule citron), og skær druerne over på langs.

Anret nu risblandingen i små fine bunker på tallerkener med avocado og lakserogn på toppen, og brøndkarse og druer rundt om.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer