Sprøde fiskepinde med kokosrasp
og kartoffelmos med ærter
Kilde: Dinner Seafood
Vores bedømmelse:
2 personer
Fiskefars
500 g fileter af hvid fisk
(fx. "lange")
1 spsk grofthakket purløg
½ tsk karry
4 spsk mel
1 æg
1 spsk mælk
5 spsk (35g) rasp
5 spsk (35g) revet kokos
olie til stegning
Kartoffel/ærte-mos
500 g kartofler
65 g frosne ærter
20 g smør (el. olie)
1 dl mælk
Tilbehør
Kogte grøntsager, fx. broccoli, el. en grøn salat
Tilberedning
Skræl kartoflerne og sæt dem over (ingen salt i vandet).
Kom fisk, purløg i karry i en foodprocessor og kør, indtil det er en jævn masse.
Hæld det over i en smurt firkantet bageform (ca. 20x30cm) og vend det bagefter over på et stykke bagepapir. Skær nu ud i 16 fiskepinde.
Dup med mel og ryst det overskydende mel forsigtigt af.
Pisk æg og mælk og dyp fiskepindene i blandingen, derefter i blandet kokos/rasp.
Opvarm olien i en nonstick-pande og steg fiskepindende af flere omgange, til de er gyldne på alle sider. Læg dem på køkkenrulle.
Når kartoflerne er ved at være kogt færdig, hældes ærterne ned i kogevandet, koger med 1 min eller 2, og vandet drænes fra (eller bruges til de andre grøntsager, der skal bruges til tilbehøret). LAv evt. en grøn salat.
Mos kartoflerne i en skål med mælk og smør (el. olie), indtil det er jævnt. Mos ærterne separat i en lille skål, og tilsæt dem derefter resten.