FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Bøf bearnaise
med tomater, kartofler og bønner

Kilde: I FORM

Vores bedømmelse:

2 personer


400 g små kartofler
2 spsk hakket persille
200 g grønne bønner
2 cocktailtomater
2 steaks af mørbrad
rapskimolie
salt og peber

Bearnaise

2 æggeblommer
½ -1 spsk bearnaise-eddike
(el. balsamico-eddike)
1 spsk estragon
½ dl rapskimolie
½ dl hønsebouillon

Tilberedning

Tænd ovnen på 200°. Skrub kartofler, put dem i en gryde med salt, og olie-dryp, og kog i ca. 12 min. Hæld vandet fra, drys med finthakket persille, og hold dem varme.
Læg bønnerne i en gryde, drys med salt, dryp med olie, kog op og hæld vandet fra.
Gnid kødet med olie, krydr med salt og friskkværnet peber, steg ved høj varme på begge sider 3 min.
Læg dem i et ovnfast fad med tomater og sæt dem i ovnen i 7 min.

Bearnaise

Pisk æggeblommerne med eddiken ved svageste blus.
Hæld nu olie ved i en tynd stråle, og pisk konstant.
Når saucen i løbet af et par min. er mættet af olie, piskes bouillon i på samme måde. Smag til med eddike, estragon, salt og peber. På et tidspunkt bliver saucen tyk, og så skal den af blusset og serveres. Skiller den, piskes 1 spsk. koldt vand i.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer