500 g rå kæmperejer
(med halen intakt)
½ tsk fintrevet citronskal
1 spsk olie
50 g baby salatblade
(el. "mesclun" salatblanding)
1 forårsløg i tynde skrå skiver
2 tsk citronsaft
Squash-fritter
480 g squash, groftrevet
200 g kartoffel, groftrevet
3½ dl majs (= 2 majskolber)
2 æg, letpisket
½ tsk natron
½ tsk bagepulver
50 g mel
salt og peber
1 spsk olie
Tilberedning
Squash-fritter: Forvarm ovnen til 100°C varmluft.
Pres med et rent viskestykke eller køkkenrulle det overskydende væske fra den revne squash og kartoffel, så tørt som muligt.
Bland squash og kartoffel i en skål med majs, æg, bagepulver, mel, salt og peber.
Opvarm noget af olien i en stor non-stick pande; placer blandingen som runde frikadeller på panden, og pres dem let flade med bagsiden af skeen.
Steg dem af flere omgange til de er gyldne på begge sider og gennemstegte. Læg dem over på den bageplade og placer dem i ovnen for at holde sig varme. Gentag med resten af blandingen, til du har ca. 30 fritter.
Rejer: Bland rejer, citronskal og halvdelen af olien i en stor skål. Drys med lidt salt og peber. Opvarm den samme stegepande over høj varme. Steg rejerne, og vend dem, indtil de har ændret farve og netop er gennemstegte.
Salat: Bland resten af olien, salatblade, forårsløg, citronsaft og lidt salt og peber i en stor skål, og vend forsigtigt.
Læg squash-fritter overlappende hinanden på hver tallerken, top med salat og rejer.