FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Macademia/reje frikadeller
med citrus-mayonnaise

Kilde: Dinner Seafood

Vores bedømmelse:

2 personer


Citrus-mayonnaise

6 spsk appelsinsaft
2 spsk citronsaft
1 cm skive ingefær, grofthakket
½ tsk sorte peberkorn
2 spsk hvidvinseddike
4 spsk tør hvidvin

2 past. æggeblommer
125 g smeltet smør (el. macademia-olie)

Frikadeller

40 g ristede macademia-nødder
400 g kogte, pillede rejer
½ æg, letpisket
2 tsk fintrevet appelsinskal
2 forårsløg, finthakket
50 g rasp
1 spsk olie

50 g brøndkarse
2 skiver godt italiensk brød
(evt. et bundt asparges)

Tilberedning

Rist først nødderne, hvis de ikke er ristede i forvejen.

Citrusdressing: Kom saft fra appelsin og citron sammen med ingefær, peberkorn, eddike og hvidvin i en pande, og bring i kog. Skru ned for varmen og lad det simre uden låg ca. 8 min, eller indtil det er reduceret til ca. 4 spsk. væske. Fjern fra varmen og si det ned i et glas el. lign.

I mellemtiden blendes de ristede nødder, til de er helt finthakkede. Hæld dem over i en stor skål.
Blend nu 2/3 af rejerne, indtil det bliver en jævn masse, og hæld det over i skålen sammen med resten af rejerne, ½ letpisket æg, appelsinskal, finthakkede forårsløg samt 2/3 af raspen. Rør godt og form med hænderne 4 flade frikadeller. Pres det sidste rasp udenpå og steg dem på en non-stick pande, evt. af flere omgange, indtil de er brunede på begge sider og gennemstegte. Læg dem på den tallerken med staniol over, for at de kan holde sig lune.

Mens frikadellerne steger, laves mayonnaisen: Blend de pasteuriserede æggeblommer med citrus-reduktionen. Med motoren kørende, hældes det smeltede smør i (el. olie) i en tynd stråle. Blend indtil mayonnaisen bliver tyk.

Rist brødet til det er let gyldent, og skær det over i 2 stykker hver.

Servér brødskiverne med brøndkarse, frikadeller og mayonnaise.

Sundt tip

Servér dampede asparges til, så bliver retten sundere :)



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer