2 rødtunge- eller rødspættefileter (ca. 220 g)
1-2 skiver røget laks (80-100 g)
3 spsk. fintklippet frisk dild
50 g pillede grønlandske rejer
Køkkengarn eller træpinde
Tilbehør
12-15 små nye kartofler (325-350 g)
20 g smør til kartoflerne
Ca. 40 g renset babyspinat
Ca. 40 g rucolasalat
200 g grønne asparges,
1 bundt (kun stilkene bruges)
Dildsky
Stilke og blade af 1 potte dild (30-35 g)
1½ dl grønsagsbouillon
Tilberedning
Kog pillekartoflerne med dildkviste.
Klip de tynde finnesider af fileterne. Læg dem med skindsiden opad, og del dem evt. på langs.
Læg en strimmel laks på hver filet, drys dild på, og læg rejer ovenpå. Rul fileterne sammen, og luk med garn eller pinde.
Læg rullerne på en rist over kogende vand, og damp dem under låg i 6-8 minutter.
Bland spinat med rucola og papirtynde skiver af rå asparges. lav dildsky til salaten.
Klip stilke og blade af en hel potte dild i stykker med en saks. Kog det sagte 10 minutter i grønsagsbouillon, og blend væden. Vend dildskyen med salaten og server den til fisken og de varme kartofler.
Tips til en lettere variant
Brug rødspættefileter, og udelad laks. Bare rul fileterne omkring dild og rejer.