FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Kylling i ingefærsky
med sprøde grøntsager

Kilde: I FORM

Vores bedømmelse:

2 personer


Ca. 250 g kyllingebrystfilet
2 spsk. japansk soja
2 spsk. citronsaft
2 tsk. skrællet, friskrevet ingefær
1 spsk. tørristede sesamfrø

Ingefærsky

1/2 tsk. koldpresset rapsolie
40 g frisk ingefær, skrælles og skæres i tynde strimler
1 spsk. japansk soja
2 dl hønsebouillon
2 tsk. honning

Tilbehør

1 tsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. finthakket frisk ingefær
400 g frossen wokblanding
40 g tørristede cashewnødder
2 skiver groft brød à 50 gram

Tilberedning

Afpuds kødet for sener, og læg det i en skål. Tilsæt soja, citronsaft og revet ingefær. Brystfileterne marineres i 2-3 timer. Vend kødet mindst én gang under marineringen. Steg det afdryppede kød på en oliepenslet slip let-pande, 10-12 minutter på hver side.
Læg kødet på to tallerkener. Kom 1/2 tsk. olie på panden, tilsæt ingefær, svits den i 30 sekunder, og tilsæt soja og hed bouillon. Kog kraftigt i 2 minutter, og smag til med honning. Øs skyen over kødet, og drys med sesam. Som tilbehør svitses ingefær let i olie. Tilsæt den frosne grønsagsblanding, og steg alt i ca. 4 minutter ved god varme og under konstant røren. Stænk evt. med lidt soja under stegningen. Drys med cashewnødder.

Tip til smagsvariation

Spis kødet koldt: Skær det i mundrette stykker, og bland dem med lidt salat i pitabrød.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer