250 g hakket kyllingekød
1¼ - 1½ tsk. havsaltflager
12 "kværn" peber
100 g quinoa
3-4 forårsløg
1 mellemstort æg
Til stegning
1 tsk. avocadoolie
(eller koldpresset rapsolie)
Tilbehør
Resten af den kogte quinoa
2-3 groft revne gulerødder
1 lille courgette, groft revet
Citronbåde og persille, purløg eller mynte
Tilberedning
Quinoaen vaskes, skylles, koges i 2 dl vand med lidt salt i 12 min, og afkøles.
Rør hakket kød med salt og peber, og tilsæt 100 g af den kogte, kolde quinoa. Snit forårsløg fint, og bland dem i farsen. Tilsæt ægget, og rør alt godt sammen. Form 8 frikadeller, og steg dem ca. 2 minutter på hver side på en oliepenslet slip let-pande, og læg dem derefter i et ovnfast fad, og giv dem 15 minutter ved 180°C. Så steger de videre uden fedt. Vendes efter 10 minutter i ovnen.
Spis frikadellerne med resten af den kogte quinoa, blandet med de revne grønsager. Klip kryddergrønt over, og servér citronbåde til.
Tip til smagsvariation
Brug magert hakket oksekød, evt. tatar, istedet for kyllingekød.
Har du prøvet opskriften?
Bedømmelser og kommentarer
Christina 2023-11-29 21:19:52
De er det store hit i familien både hos de store teenagere og hos morforældrene:-)