FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Aspargessalat
med japansk laks og bønnedip

Kilde: I FORM

Vores bedømmelse:

2 personer


250 g frisk laksefilet
3/4 dl teriyaki (japansk marinadesauce)
200 g grønne asparges, de træede endestykker knækkes af
100 g sukkerærter
2 stilke bladselleri

Bønnedip

1 dåse kogte hvide bønner,
(afdryppet vægt 230 g)
Ca. 3/4 dl skyr
salt & peber
dijonsennep
2 spsk. hakket bredbladet persille

Tilberedning

Start med dippen. Purér de afdryppede bønner med skyr og persille i en blender eller foodprocessor, og smag til. Skær skindet af laksefileterne, og del kødet i 4-6 portionsstykker. Kom teriyaki i en frysepose, læg laksestykkerne i, og lad dem marinere i køleska b i 4-6 timer. Derefter afdryppes laksen, duppes med køkkenrulle og steges hurtigt på begge sider på en slip let-pande, 3-4 minutter i alt. Skær asparges og sukkerærter i strimler, giv dem 30-60 sekunder i spilkogende, saltet vand, og overhæld dem straks med koldt vand. Bland med strimlet bladselleri, og spis salaten med laks og bønnedip.

TIPS til smagsvariation

Drop bladselleri, og undlad at purere bønnerne. Bland i stedet bønnerne med salaten af asparges og sukkerærter.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer