250 g frisk laksefilet
3/4 dl teriyaki (japansk marinadesauce)
200 g grønne asparges, de træede endestykker knækkes af
100 g sukkerærter
2 stilke bladselleri
Start med dippen. Purér de afdryppede bønner med skyr og persille i en blender eller foodprocessor, og smag til. Skær skindet af laksefileterne, og del kødet i 4-6 portionsstykker. Kom teriyaki i en frysepose, læg laksestykkerne i, og lad dem marinere i køleska b i 4-6 timer. Derefter afdryppes laksen, duppes med køkkenrulle og steges hurtigt på begge sider på en slip let-pande, 3-4 minutter i alt. Skær asparges og sukkerærter i strimler, giv dem 30-60 sekunder i spilkogende, saltet vand, og overhæld dem straks med koldt vand. Bland med strimlet bladselleri, og spis salaten med laks og bønnedip.
TIPS til smagsvariation
Drop bladselleri, og undlad at purere bønnerne. Bland i stedet bønnerne med salaten af asparges og sukkerærter.