3 persillerødder,
skrællet vægt i alt 200 g
½ liter let hønsebouillon
50 g skrællet ingefær i ét stykke
1 håndfuld bredbladet persille (kun blade)
Tilbehør
100 g røget laks, helst fra et stykke filet
Tilberedning
Skær de skrællede persillerødder i små stykker, og kog dem møre i bouillon med hel ingefær, ca. 20 minutter. Fisk ingefæren op, og kassér den. Blend suppen, og blend den dernæst grøn med persilleblade.
Varm suppen igennem, men lad den ikke komme i kog. Skær laksen i små terninger, og drys dem over suppen, eller server dem til.
NB!
Undgå tynde skiver laks, de er gode som pålæg, men ikke duer som fyld i suppen.
Smagsvariation
Udelad laks, og rist i stedet fine strimler af ingefær i lidt olie, og drys dem over suppen.