12 mellemstore kammuslinger uden rogn, ca. 240 g (dybfrost)
1 spsk. koldpresset rapsolie
2 spsk. skrællet og finthakket frisk ingefær
1 fed finthakket hvidløg
1 lille finthakket rød chili uden kerner
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt koriander
Tilbehør
100 g vilde ris
100 g belugalinser
Tilberedning
Start med tilbehøret. Kom den skyllede vilde ris i en gryde, tilsæt 5 dl vand og lidt salt, og kog i 50 minutter. Efter 30 minutter tilsættes de skyllede linser.
Varm olien på en pande eller i en wok. Tilsæt de optøede kammuslinger, drys ingefær, hvidløg og chili over, rør godt rundt, og drys de stødte krydderier over.
Giv alt 2 minutter ved fuld knald og under konstant omrøring. Server straks på et leje af ris med linser.
Tip
Der er ingen grønsager til retten, så du bør supplere maden med en skål frisk salat eller starte fx. med en skål persillesuppe.
Smagsvariation
Tilbehøret smager også super koldt. Kog gerne rigeligt, og spis blandingen som salat dagen efter.