400 g grønlandske skalrejer
(pil selv-rejer)
1 hakket løg
1 hakket fed hvidløg
1 tsk. jomfruolivenolie
1 spsk. koncentreret tomatpuré
2 cocktailtomater (60 g)
1 kvist timian
ca. 1 cm stærk chili
6 dl vand
1 dl tør hvidvin
Pebercreme
150 g renset rød peberfrugt
1 lille rød chili
200 g kartoffel
2 tsk. jomfruolivenolie
Tilberedning
Til pebercremen koges hakket peberfrugt, chili (skrabet fri for kerner) og 200 g skrællede kartofler i 25-30 minutter. Kogevand må kun lige dække ingredienserne. Si derefter væden fra, og blend den faste del med olie. Smag til med salt. Pil rejerne, læg hoveder og skaller til side, og gem kødet, ca. 100 g, i køleskab. Svits løg og hvidløg let i olie, tilsæt rejeskaller, svits dem med under omrøring, og tilsæt de øvrige ingredienser. Kog sagte under låg i 30-45 min. Afkøl suppen, og blend den - både væde og skaller, og mos den gennem en si. Varm suppen før servering, og kom et par skefulde af pebercremen i.
Servér de pillede rejer til. Smør groft brød med pebercreme, og spis det til.
Tip
Pebercremen kan du lave i god tid, og suppen er også en lækker forret.
Smagsvariation
Undlad at blende suppen, mos den blot gennem en si - så får du en bouillonlignende suppe med fin skaldyrssmag.