FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Lynstegte rejer og blæksprutte
med asparges og sesam

Kilde: The Australian Women's Weekly

Vores bedømmelse:

4 personer


650 g rå kæmperejer
400 g blæksprutter
2 spsk jordnøddeolie
2 tsk fintrevet frisk ingefær
2 fed hvidløg, knust
1 medium (150 g) løg, i tynde skiver
300 g asparges, afpudset, hakket
1 stor rød chili, i tynde skiver (kan udelades)
400 g hokkien nudler
2 spsk risvin
4 spsk salt-reduceret soja sauce
2 teskefulde sesamolie
2 teskefulde brun farin

Tilberedning

Fjern skal og tarm fra rejerne. Halvér på langs.
Træk forsigtigt hoved og indvolde af blæksprutte-kroppen, og fjern derefter den klare stiver (backbone) inde fra kroppen og kassér den. Skær armene fra hovedet, lige under øjnene af blæksprutten. Fjern det mørke "næb" i midten. Træk den lilla membran væk fra blæksprutte-hætte og flapper, vask hætte, fangarme og flapper godt. Skær hætte og flapper tyndt; skær armene i mindre stykker. Gentag med de resterende blæksprutter.

Varm halvdelen af jordnøddeolien i en wok, lynsteg ingefær, hvidløg og løg indtil det dufter. Tilsæt asparges og lynsteg, indtil møre men stadig med bid. Fjern fra wokken.

Varm i den samme wok den resterende olie, og lynsteg rejer og bælksprutte i hold, indtil de lige ændrer farve. Tilsæt chili og kom aspargesblandingen tilbage i wokken med nudler, lynsteg indtil varm.

Tilføj alle de øvrige ingredienser; lynsteg og rør rundt.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer