Salat med spicy grillrejer
og wasabi/koriander mayonnaise
Kilde: The Australian Women's Weekly
Vores bedømmelse:
6 personer
4 spsk vegetabilsk olie
5 spsk limesaft
4 fed hvidløg, knust
1-1½ tsk chili
24 medium rå rejer, pillede, med halerne intakt
80 g rucola, ender klippede
lime eller citron både, til servering
Wasabi/koriander mayonnaise
8 spsk (150 g) god kvalitet købt mayonnaise
1 dl hakkede koriander blade
1½ spsk wasabi pasta
1½ spsk limesaft
1 spsk lunkent vand, ca.
Tilberedning
Kom olie, limesaft, hvidløg og chili i en lille skål. Brug en gaffel til at piske det godt. Smag til med salt og peber.
Kom rejerne i en ikke-metallisk skål, tilsæt marinaden og vend rundt. Tildæk og opbevar i køleskab i 30 min.
Wasabi og koriander mayonnaise:
Kom alle ingredienser i en skål og rør indtil det er godt blandet. Smag og krydr med salt og peber, hvis nødvendigt. Tildæk og opbevar i køleskab indtil det skal bruges.
Forvarm grillen eller en grillpande på høj varme. Steg rejerne på grillen i 1-2 minutter på hver side, eller indtil de har skiftet farve og akkurat er gennemstegte.
Fordel rucolaen på tallerkener. Top med de varme rejer, dryp med lidt af wasabi/koriander mayonnaisen. Serveres straks med af lime eller citron både og den resterende wasabi/koriander mayonnaise.