1,5 kg kogte små kongerejer
500 g linguine pasta
4 spsk olivenolie
3 fed hvidløg, skåret tyndt
2 friske lange røde chilier, skåret tyndt
1 dl grofthakkede persille
50 g baby rucola blade
Tilbehør
Flûte eller andet brød frisk fra ovnen
Tilberedning
Fjern skal og tarm på rejerne, og lad halerne sidde.
Kog pastaen aldente i stor gryde med kogende vand, under låg.
Varm imellemtiden halvdelen af olien i stor stegepande, og steg rejerne i flere hold, indtil de ændrer farve. Fjern dem fra panden, og tildæk dem for at holde på varmen.
Varm den resterende olie i samme pande, steg hvidløg og chili under omrøring, indtil det dufter.
Gem ½ kop af pasta-kogevandet, og hæld derefter vandet fra pastaen.
Kom pastaen tilbage i panden med rejer, kogevandet, chiliblandingen, persille og rucola; og vend forsigtigt rundt.
Denne opskrift giver nok sauce til 500 g pasta, der er en stor forret til 6 personer. Serveres med sprøde brød til absorbere den sidste af saucen.