12 kammuslinger, på egen halve skal
1 tsk olivenolie
1 lille løg (80 g), hakket fint
2 tsk fintrevet citronskal
knivspids safrantråde
1½ dl fløde
1 spsk citronsaft
2 tsk lakserogn
Tilberedning
Fjern kammuslinger fra skallerne, og vask og tør skallerne. Læg skallerne på et serveringsfad.
Skyl kammuslingerne kort under koldt vand, kassér evt. rogn. Tør dem forsigtigt med køkkenrulle.
Varm olien i lille gryde; steg løg til det er blødt. Tilføj citronskal, safran og fløde, og bring det i kog. Skru ned for varmen, og lad simre uden låg i 5 min., eller indtil blandingen er reduceret til ca 1,2 dl. Lad det stå i 30 minutter. Rør citronsaften i, og lad det hvile i 10 min. Si væsken, og hæld den derefter tilbage i den rengjorte pande; varm op over svag varme under omrøring, til det er varmet igennem.
Steg i mellemtiden kammuslingerne i hold, på en opvarmet olieret grillplade (eller grill) indtil de er stegt som ønsket.
Læg kammuslingerne tilbage på skallerne, og top med flødesauce og lakserogn.