1 kg nye kartofler
2/3 kop udbælgede hestebønner (broad beans)
100 g babyspinat
2 forårsløg, skåret tyndt
60 g cornichons, i tynde skiver
200 g tynde skiver røget laks
Urte-vinaigrette
1 kop løstpakket bredbl.
persille
½ kop løstpakket friske mynteblade
½ kop løstpakket basilikumblade
1 fed hvidløg, knust
2 spsk citronsaft
1 tsk Dijon sennep
180 ml olivenolie
salt og friskkværnet sort peber
Tilberedning
Skrub og vask kartoflerne godt. Kog eller damp kartofler og bønner, hver for sig, indtil de lige akkurat har fået nok, og hæld vandet fra. Skyl under koldt vand, og dryp af. Skrab kartoflerne, og skær dem i tykke skiver på langs. Fjern den tynde indvendige skal fra bønnerne.
Urte-vinaigrette: Blend imens urter, hvidløg, citronsaft og sennep indtil det er finthakket. Mens motoren kører, tilføres olien gradvist i en tynd stråle. Smag til med salt og peber.
Bland de varme kartofler og bønner i en medium skål med
to tredjedele af urte-vinaigretten, og vend forsigtigt rundt.
Lige før servering, lægges kartoffel-bønne-blandingen på et serveringsfad, toppet med spinat, løg og cornichons, derefter røget laks og den resterende dressing.