FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Thai-græskarsuppe med "Spanner"-krabbe

Kilde: The Australian Women's Weekly

Vores bedømmelse:

4 personer


2 spsk jordnøddeolie (el. anden vegetabilsk olie)
2 spsk Thai rød karrypasta
2 tsk fintrevet frisk ingefær
3 skalotteløg, finthakkede
800 g butternut græskar, skrællet, hakket groft
2 mellemstore (300 g) stilk-tomater, flåede, kerner fjernet, hakket
7½ dl salt-reduceret hønsefond
2½ dl dåse kokosfløde
1-2 tsk fiskesauce
2 spsk limesaft
1½ dl pillet "spanner"-krabbekød (eller hakkede kogte rejer)
2 små friske røde chilier, skåret tyndt
½ dl små koriander blade
2 spsk tætpakkede stegte løg

Tilberedning

Varm olien i en stor gryde, tilsæt karrypasta, og steg indtil det dufter. Tilføj ingefær og skalotteløg, steg under omrøring, indtil det er gennemsigtigt.

Tilføj græskar og tomater, rør til det dækker. Tilføj fond, bring det i kog; lad det simre under låg, indtil græskarret er meget blød. Blend suppen og vend tilbage til den samme gryde, der er rengjort.

Over blid varme, tilsæt kokosfløden og vand nok til at opnå den ønskede konsistens. En tyndere suppe er bedst til denne opskrift, så det ikke overvælder krabben - den skal have en kosistens som fløde. Rør indtil suppen er varm.

Smag suppen til med fiskesauce og limesaft, den må ikke koge. Fordel blandt 6 opvarmede suppeskåle.

Top hver servering med noget af krabbekødet, chili, koriander og stegte skalotteløg.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer