Blæksprutte/havtaske-grillspyd
med krydderurtedressing
Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)
Vores bedømmelse:
4 personer
300 g baby blækspruttehætter, renset
600 g havtaske
(el. anden fast hvid fisk)
1 lille rødløg
1 rød peber
Marinade
1½ dl olivenolie
¼-½ tsk tørrede chiliflager
2 fed hvidløg, knust
1 økocitron, fintrevet skal og
2 spsk citronsaft
1 spsk herbes de Provence
Dressing
½ lille agurk
2½ dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg, knust
1 tsk Dijonsennep
4 spsk hakkede krydderurter,
en blanding af. basilikum, bredbl. persille og mynte
2-3 økolime, i både
8-10 lange rosmarinstilke
(el. træspyd, der har ligget 30 min. i vand)
Tilberedning
Bland ingredienserne til marinaden i en skål, pisk godt og krydr med salt og peber.
Skær havtaske og blæksprutte i store mundrette bidder.
Skær løgene i både, og hiv dem fra hinanden, så der kun er 2 lag på hvert stykke. Skær peberfrugten i 2x4 cm strimler.
Bland fisk, blaksprutte, løg, peberfrugt og marinade, bland godt og stil på køl i max. 2 timer.
Hvis du bruger træspyd, så læg dem i blød i koldt vand.
Dressing:
Skræl agurken og fjern kernerne med en ske. Riv den groft. Dræn væsken fra i en si eller et rent viskestykke. Bland derefter med resten af ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber.
Kom alt fra marinaden på spyddene, og slut hvert spyd af med en limebåd, for at holde det hele på plads.
Grill over medium varme i 2-3 min på hver side, eller til fisken lige er gennemstegt.
Ved servering fjernes lime fra enden af hvert spyd og presses over.
Servér dressingen i en skål for sig.